Foredrag om angst og depression: ”Undgå angst, håndtering af angst, og forebyg depression”

 

Lægevidenskaben betegner angst og depression som psykiske sygdomme. Inden for hjerneforskningen ser man på det på en anden måde. Angst og depression er helt naturlige reaktioner. Dermed ikke sagt, at man bare skal acceptere tilstanden. Der er forskellige årsager til, at man udviser denne naturlige reaktion, men kender man årsagerne, kan man ændre det.

forebyg depression. Man kan ikke gøre for at man får depression, men man kan gøre noget ved det. Det er muligt at tackle og forebygge depression, når man kender årsagerne til depressionen
Undgå angst. Man kan ikke gøre for, at man har angst, men man kan gøre noget ved det. kender man årsagerne til angst, kan man ændre det

 

Det er muligt at bekæmpe angsten, få styr på angsten og slippe af med angsten, når man kender årsagerne til angstfølelsen. Det er muligt at tackle og forebygge depression, når man kender årsagerne til depressionen.

forebyg depression. Man kan ikke gøre for at man får depression, men man kan gøre noget ved det. Det er muligt at tackle og forebygge depression, når man kender årsagerne til depressionen

Ønsker du helt uforpligtende at høre mere om vores foredrag?

hvad er angst. Angst er en tillært frygt, der er blevet automatiseret i hjernen.Hvad er angst?
Frygt er en naturlig reaktion på noget, der er farligt. Angst er en tillært frygt, der er blevet automatiseret i hjernen.
Alle nerveimpulser fra vores sanser sendes til hjernen, hvor de bliver tjekket af amygdala, der er hjernens vagtcentral. Er der noget, vi skal være bange for, noget, vi skal frygte, eller noget, som er farligt for vores overlevelse, sendes besked til hjernestammen om at kæmpe, flygte eller fryse. Denne frygtreaktion skal vi være glade for, for den er årsagen til, at vi har overlevet igennem evolutionen.
Hjernen husker disse frygtreaktioner, og når det sker flere gange, bliver det en automatiseret proces – en tillært frygtreaktion. På samme måde som at lære at cykle, der bliver en automatiseret proces – en tillært cykelreaktion. Nogle gange bliver der lagret en tillært frygtreaktion på noget, der reelt ikke er farligt. Det er angst.

hvorfor opstår angst eller hvordan opstår angst. Alle nerveimpulser fra vores sanser sendes til hjernen, hvor det bliver tjekket af amygdala, der er hjernens vagtcentral. Er der noget, vi skal være bange for, noget vi skal frygte eller som er farligt for vores overlevelse, sendes besked til hjernestammen om at kæmpe, flygte eller fryse. Denne frygtreaktion skal vi være glade for, idet det er årsagen til, at vi har overlevet igennem evolutionen. Hjernen husker disse frygtreaktioner, og når det sker flere gange, bliver det en automatiseret proces – en tillært frygtreaktionHvorfor opstår angst, eller hvordan opstår angst?
Alle sanseimpulserne og frygtreaktionerne sendes op til hjernebarken, hvor der sker en automatisk sansebearbejdning. Hvis reaktionerne gentager sig, bliver der lavet ”et spor” i hjernen, så hjernen reagerer automatisk, når en lignende situation opstår igen. Det bliver efterfølgende en ubevidst frygtreaktion, hvor man ikke er bevidst om, hvad det er, man er bange for.
Når der er tale om noget, der er virkelig farligt, er det en kæmpe fordel, at hjernen på den måde reagerer automatisk. Men der bliver også lagret ufarlige ting, som om de var farlige, fx eksamener eller edderkopper. Hvis vi er bevidste og opmærksomme, kan vi undgå, at de ufarlige ting lagres som farlige.

Under 1 % af alle sanseimpulser når frem til vores bevidsthed eller vores tænkeevne, som er placeret i dorsolateral præfrontal cortex. Hvis vi her når at vurdere situationen, fx: ”Den lillebitte edderkop er jo ikke farlig”, kan man undgå, at det bliver lagret som en automatisk frygtreaktion.

Dette er en meget simpel beskrivelse af, hvordan angst opstår, men forståelsen er vigtig, idet man kan undgå at lagre ny angst, hvis man hele tiden er opmærksom på sine egne frygtreaktioner og korrigerer dem, hvis de reagerer på noget, som reelt ikke er farligt.

hvordan behandles angst. Kognitiv terapi og medicin er de mest brugte behandlingsformer mod angst, men nyere forskningsresultater viser, at opmærksomhedstræning har en revolutionerende effektHvordan behandles angst?
Kognitiv terapi og medicin er de mest brugte behandlingsformer mod angst, men nyere forskningsresultater viser, at opmærksomhedstræning har en revolutionerende effekt. På Florida International University viste et forskningsprojekt, at kortvarig opmærksomhedstræning fjernede angst i 50 % af de tilfælde, hvor kognitiv terapi ikke havde hjulpet. Efter to måneder var effekten steget til 58 %.

Ved dette foredrag får du indblik i, hvordan det virker, og hvad du selv kan gøre. Derudover kan du her på siden, ganske gratis, lave opmærksomhedstræning, som er opbygget på samme måde som den træning, forskerne på Florida International University brugte.

hvad er depression. Depression er tillært hjælpeløshed, der er blevet automatiseret i hjernen. Hvis du retter opmærksomheden mod det, der gør dig ked af det, så bliver du ked af det. Hvis du retter opmærksomheden mod det, der gør dig glad, bliver du gladHvad er depression?
Depression er tillært hjælpeløshed, der er blevet automatiseret i hjernen. Depression betegnes normalt som en psykisk sygdom, hvor man er vedvarende nedtrykt. Tanker som ”det kan jeg ikke”, ”det vil jeg ikke”, ”det tør jeg ikke” og negativ selvfølelse er fremtrædende, når man har en depression. Man har tillært sig et mønster, hvor man fokuserer på den negative side i den enkelte situation. Hvis du har et halvt glas vand, ser du så på det, som om det er halvt fuldt eller halvt tomt? Altså er du glad for det vand, du har, eller er du ked af, at du ikke har et helt glas vand? Hvis du retter opmærksomheden mod det, der gør dig ked af det, bliver du ked af det. Hvis du retter opmærksomheden mod det, der gør dig glad, bliver du glad.

hvordan opstår depression. Hver gang du, bevidst eller ubevidst, vælger at se på den negative side af en sag, så opstår der et spor i hjernen, som bliver til et fastlåst mønster, når du har gjort det tilstrækkeligt mange gangeHvordan opstår depression?
Hver gang du, bevidst eller ubevidst, vælger at se på den negative side af en sag, opstår der et spor i hjernen, som bliver til et fastlåst mønster, når du har gjort det tilstrækkeligt mange gange.
På hjernescanninger kan man se disse spor eller mønstre. Ikke de enkelte spor, men forskellige grupperinger eller områder i hjernen, som bliver aktive på samme tid. Man kan ligeledes se, at der er andre områder, som slet ikke ”taler” sammen.

hvordan behandles depression. Lægevidenskaben forsøger at afhjælpe depressionen med kognitiv terapi, medicin eller i de grove tilfælde med elektrochok. Det kan have mange bivirkninger. Nyere forskningsresultater viser derimod, at opmærksomhedstræning har en revolutionerende effektHvordan behandles depression?
Lægevidenskaben forsøger at afhjælpe depression med kognitiv terapi, medicin eller, i de grove tilfælde, med elektrochok.
Elektrochok hjælper de personer, der er helt fastlåste i deres depression, ved at ”brænde” nogle af de fastlåste mønstre over. Men når man sender strøm igennem hjernen, er det desværre ikke kun de dårlige mønstre, der ”brændes” over. Det betyder blandt andet, at man får nogle bivirkninger, fx i form af hukommelsesproblemer eller ”huller” i hukommelsen.

Nyere forskningsresultater viser derimod, at opmærksomhedstræning har en revolutionerende effekt. På University of Oxford har man forsket i denne metode. Konklusionen er, at bare to ugers opmærksomhedstræning virker som en kognitiv vaccine mod depression.
Ved dette foredrag får du indblik i, hvordan det virker, og hvad du selv kan gøre. Derudover kan du her på siden, ganske gratis, vaccinere dig selv ved at lave opmærksomhedstræning, der er opbygget på samme måde som den, forskerne på University of Oxford brugte.

Hvad er angst?

hvad er angst. Angst er en tillært frygt, der er blevet automatiseret i hjernen.Frygt er en naturlig reaktion på noget, der er farligt. Angst er en tillært frygt, der er blevet automatiseret i hjernen.
Alle nerveimpulser fra vores sanser sendes til hjernen, hvor de bliver tjekket af amygdala, der er hjernens vagtcentral. Er der noget, vi skal være bange for, noget, vi skal frygte, eller noget, som er farligt for vores overlevelse, sendes besked til hjernestammen om at kæmpe, flygte eller fryse. Denne frygtreaktion skal vi være glade for, for den er årsagen til, at vi har overlevet igennem evolutionen.
Hjernen husker disse frygtreaktioner, og når det sker flere gange, bliver det en automatiseret proces – en tillært frygtreaktion. På samme måde som at lære at cykle, der bliver en automatiseret proces – en tillært cykelreaktion. Nogle gange bliver der lagret en tillært frygtreaktion på noget, der reelt ikke er farligt. Det er angst.

Hvorfor opstår angst, eller hvordan opstår angst?

hvorfor opstår angst eller hvordan opstår angst. Alle nerveimpulser fra vores sanser sendes til hjernen, hvor det bliver tjekket af amygdala, der er hjernens vagtcentral. Er der noget, vi skal være bange for, noget vi skal frygte eller som er farligt for vores overlevelse, sendes besked til hjernestammen om at kæmpe, flygte eller fryse. Denne frygtreaktion skal vi være glade for, idet det er årsagen til, at vi har overlevet igennem evolutionen. Hjernen husker disse frygtreaktioner, og når det sker flere gange, bliver det en automatiseret proces – en tillært frygtreaktionAlle sanseimpulserne og frygtreaktionerne sendes op til hjernebarken, hvor der sker en automatisk sansebearbejdning. Hvis reaktionerne gentager sig, bliver der lavet ”et spor” i hjernen, så hjernen reagerer automatisk, når en lignende situation opstår igen. Det bliver efterfølgende en ubevidst frygtreaktion, hvor man ikke er bevidst om, hvad det er, man er bange for.

Når der er tale om noget, der er virkelig farligt, er det en kæmpe fordel, at hjernen på den måde reagerer automatisk. Men der bliver også lagret ufarlige ting, som om de var farlige, fx eksamener eller edderkopper. Hvis vi er bevidste og opmærksomme, kan vi undgå, at de ufarlige ting lagres som farlige.

Under 1 % af alle sanseimpulser når frem til vores bevidsthed eller vores tænkeevne, som er placeret i dorsolateral præfrontal cortex. Hvis vi her når at vurdere situationen, fx: ”Den lillebitte edderkop er jo ikke farlig”, kan man undgå, at det bliver lagret som en automatisk frygtreaktion.

Dette er en meget simpel beskrivelse af, hvordan angst opstår, men forståelsen er vigtig, idet man kan undgå at lagre ny angst, hvis man hele tiden er opmærksom på sine egne frygtreaktioner og korrigerer dem, hvis de reagerer på noget, som reelt ikke er farligt.

Hvordan behandles angst?

hvordan behandles angst. Kognitiv terapi og medicin er de mest brugte behandlingsformer mod angst, men nyere forskningsresultater viser, at opmærksomhedstræning har en revolutionerende effektKognitiv terapi og medicin er de mest brugte behandlingsformer mod angst, men nyere forskningsresultater viser, at opmærksomhedstræning har en revolutionerende effekt. På Florida International University viste et forskningsprojekt, at kortvarig opmærksomhedstræning fjernede angst i 50 % af de tilfælde, hvor kognitiv terapi ikke havde hjulpet. Efter to måneder var effekten steget til 58 %.

Ved dette foredrag får du indblik i, hvordan det virker, og hvad du selv kan gøre. Derudover kan du her på siden, ganske gratis, lave opmærksomhedstræning, som er opbygget på samme måde som den træning, forskerne på Florida International University brugte.

Hvad er depression?

hvad er depression. Depression er tillært hjælpeløshed, der er blevet automatiseret i hjernen. Hvis du retter opmærksomheden mod det, der gør dig ked af det, så bliver du ked af det. Hvis du retter opmærksomheden mod det, der gør dig glad, bliver du gladDepression er tillært hjælpeløshed, der er blevet automatiseret i hjernen. Depression betegnes normalt som en psykisk sygdom, hvor man er vedvarende nedtrykt. Tanker som ”det kan jeg ikke”, ”det vil jeg ikke”, ”det tør jeg ikke” og negativ selvfølelse er fremtrædende, når man har en depression. Man har tillært sig et mønster, hvor man fokuserer på den negative side i den enkelte situation. Hvis du har et halvt glas vand, ser du så på det, som om det er halvt fuldt eller halvt tomt? Altså er du glad for det vand, du har, eller er du ked af, at du ikke har et helt glas vand? Hvis du retter opmærksomheden mod det, der gør dig ked af det, bliver du ked af det. Hvis du retter opmærksomheden mod det, der gør dig glad, bliver du glad.

Hvordan opstår depression?

hvordan opstår depression. Hver gang du, bevidst eller ubevidst, vælger at se på den negative side af en sag, så opstår der et spor i hjernen, som bliver til et fastlåst mønster, når du har gjort det tilstrækkeligt mange gangeHver gang du, bevidst eller ubevidst, vælger at se på den negative side af en sag, opstår der et spor i hjernen, som bliver til et fastlåst mønster, når du har gjort det tilstrækkeligt mange gange.
På hjernescanninger kan man se disse spor eller mønstre. Ikke de enkelte spor, men forskellige grupperinger eller områder i hjernen, som bliver aktive på samme tid. Man kan ligeledes se, at der er andre områder, som slet ikke ”taler” sammen.

Hvordan behandles depression?

hvordan behandles depression. Lægevidenskaben forsøger at afhjælpe depressionen med kognitiv terapi, medicin eller i de grove tilfælde med elektrochok. Det kan have mange bivirkninger. Nyere forskningsresultater viser derimod, at opmærksomhedstræning har en revolutionerende effektLægevidenskaben forsøger at afhjælpe depression med kognitiv terapi, medicin eller, i de grove tilfælde, med elektrochok.
Elektrochok hjælper de personer, der er helt fastlåste i deres depression, ved at ”brænde” nogle af de fastlåste mønstre over. Men når man sender strøm igennem hjernen, er det desværre ikke kun de dårlige mønstre, der ”brændes” over. Det betyder blandt andet, at man får nogle bivirkninger, fx i form af hukommelsesproblemer eller ”huller” i hukommelsen.

Nyere forskningsresultater viser derimod, at opmærksomhedstræning har en revolutionerende effekt. På University of Oxford har man forsket i denne metode. Konklusionen er, at bare to ugers opmærksomhedstræning virker som en kognitiv vaccine mod depression.
Ved dette foredrag får du indblik i, hvordan det virker, og hvad du selv kan gøre. Derudover kan du her på siden, ganske gratis, vaccinere dig selv ved at lave opmærksomhedstræning, der er opbygget på samme måde som den, forskerne på University of Oxford brugte.

Lær at tackle angst og depression. Behandling af angst og depression uden medicin og terapi

Det er først, når man er ramt af angst eller depression, at de fleste forsøger at gøre noget eller få hjælp. I denne situation er hjernens tænkeevne mere eller mindre lammet, og derfor har man brug for hjælp.

Når vi har det godt, ser hjernen mere eller mindre således ud:

Der er forskellige typer hjernebølger i de forskellige områder i hjernen. Betabølgerne er hurtige hjernebølger og er her vist i menneskehjernen. Der er her, vores fornuft og tænkning sidder. Thetabølgerne er langsomme hjernebølger og er her vist i dyrehjernen. Det er her, vores følelser sidder. Når vi drømmer, er thetabølgerne fremherskende. Deltabølgerne er meget langsomme og er her vist i krybdyrhjernen. Det er her, vores instinkter sidder, og de er de fremherskende hjernebølger, når vi er i dyb søvn.

Når vi bliver ramt af angst eller depression, ser det anderledes ud:

hjernebølger i normal tilstand med alfabølger, betabølger, deltabølger og thetabølger

Der er forskellige typer hjernebølger i de forskellige områder i hjernen. Betabølgerne er hurtige hjernebølger og er her vist i menneskehjernen. Der er her, vores fornuft og tænkning sidder. Thetabølgerne er langsomme hjernebølger og er her vist i dyrehjernen. Det er her, vores følelser sidder. Når vi drømmer, er thetabølgerne fremherskende. Deltabølgerne er meget langsomme og er her vist i krybdyrhjernen. Det er her, vores instinkter sidder, og de er de fremherskende hjernebølger, når vi er i dyb søvn.

Når vi bliver ramt af angst eller depression, ser det anderledes ud:

hjernebølger under depression. Angst- og depressionsfølelsen gør, at thetabølgerne spreder sig, og går mere eller mindre ind og lammer vores tænkeevne. Vores tænkeevne under angst og depression svarer til, vores tænkeevne når vi drømmer

Angst- og depressionsfølelsen gør, at thetabølgerne spreder sig og går mere eller mindre ind og lammer vores tænkeevne. Vores tænkeevne under angst og depression svarer til vores tænkeevne, når vi drømmer. Vi har derfor brug for hjælp til at komme ud af situationen. Den traditionelle behandling er kognitiv terapi eller medicin. Medicinen har en dæmpende effekt på følelserne, men har også en dæmpende effekt på tænkeevnen.

Hvis man selv eller med hjælp fra andre kan fjerne det, man er angst for, eller som gør, at man bliver depressiv, kan man komme tilbage til normal tænkeevne. Ved normal tænkeevne har man mulighed for at forebygge, så man i fremtiden undgår angst og depression.

Behandling af depression uden medicin

Uanset om det drejer sig om almindelig depression, nedtrykthed, periodisk depression, vinterdepression, kronisk depression eller svær depression, er det det samme mønster, der går igen. Man har tillært sig et mønster, hvor man fokuserer på eller har opmærksomheden rettet mod det negative. For andre er det let at sige: ”Tag dig nu sammen”, men det hjælper ikke, og det ændrer ikke det mønster, man har tillært sig.

Hvis man vil ændre det tillærte mønster, må man træne. Forskning har vist, at bare to ugers opmærksomhedstræning har en fantastisk effekt. På denne side kan du gennemføre træningen helt gratis.

Der bliver vist et antal ansigtsbilleder, og der er et enkelt glad ansigt blandt alle de andre. Man skal finde det glade ansigt og klikke på det. Det er utroligt simpelt, men det skaber et mønster i hjernen, hvor man efterfølgende, helt automatisk, kigger efter det positive. Når man retter opmærksomheden mod noget positivt, bliver man glad.

  behandling af depression uden medicin. Forskningen har vist, at bare to ugers opmærksomhedstræning har en fantastisk effekt. Det virker som vaccination mod depression

  Opmærksomhedstræning med spillet “Find det glade ansigt”. Din hjerne bliver trænet til automatisk at se efter det positive i hverdagen.

  Behandling af angst uden medicin

  Angst kan deles ind i forskellige grupper. Der kan være tale om almindelig angst, nervøsitet, generel angst eller generaliseret angst. Der kan også være tale om angst, der kan sættes i forbindelse med konkrete situationer. Fx social angst, separationsangst, præstationsangst, eksistentielangst, helbredsangst, sygdomsangst med videre. I disse situationer er der normalt lidt tænkeevne tilbage, og denne tænkeevne kan man benytte til at rette opmærksomheden mod noget andet. Et lille eksempel:

  Prøv at forestille dig en elefant, der går på en grøn eng. Det kan de fleste godt, fordi det er en simpel og naturlig øvelse. Prøv i stedet at forestille dig, at du er ude at køre i en sportsvogn, en rød sportsvogn. På sædet ved siden af dig sidder en tiger. Tigeren kigger på dig og slikker sig om munden. Du skynder dig at tage en bid af en overskåret citron, for du ved, at tigre ikke kan lide citroner. På denne måde sikrer du dig, at tigeren ikke spiser dig.

  Hvor er elefanten nu henne? Den er forsvundet, fordi du rettede opmærksomheden mod noget andet. I dette tilfælde var det mig, der dirigerede din opmærksomhed, men du kan også gøre det selv. Hvis elefanten var dit tillærte angstmønster, kunne du rette opmærksomheden mod noget godt (tigeren i bilen) og på den måde undgå at blive påvirket af angstmønsteret.

  Hvis man vil ændre det tillærte angstmønster, må man træne. Forskning har vist, at en simpel opmærksomhedstræning har en fantastisk effekt. På denne side kan du gennemføre træningen selv – helt gratis.

   Der bliver vist et pilebillede, som består af små pile. Pilene peger og bevæger sig i forskellige retninger. Din opgave er at rette opmærksomheden mod den lille pil i toppen af den store pil og se, hvilken retning den peger. Bevægelserne og retningen, det i øvrigt viser, forsøger at fange din opmærksomhed. Træningen går ud på, at det er dig, der bestemmer, hvad du vil have din opmærksomhed rettet imod. Du skal udelukkende fokusere på den lille pil i toppen. Det er utroligt simpelt, men det træner hjernen til, at man selv kan bestemme, hvad man vil rette opmærksomheden på. På denne måde kan man træne sin evne til at flytte opmærksomheden fra de tillærte angstmønstre og blive fri for angst.

   Det er også muligt at ændre de tillærte angstmønstre, men det kan du høre mere om ved foredraget.

   behandling af angst uden medicin. Forskningen har vist, at en simpel opmærksomhedstræning har en fantastisk effekt og virker som vaccination mod angst

   Opmærksomhedstræning med spillet ”Hvilken vej peger pilen”. Du bliver trænet i, at det er dig, der styrer din opmærksomhed”

   Angst for angst

   Angsten, og påvirkningen af angst, kan blive så kraftig, at man bliver bange for at få en angstreaktion. Man kalder det panikangst, panikanfald eller angstanfald. I hjernen ser det således ud:

   angst for angst. Angsten, og påvirkningen af angst, kan blive så kraftig at, man bliver bange for at få en angstreaktion. Man kalder det panikangst, panikanfald eller angstanfald. Hjernen opfatter det som en meget kraftig trussel, hvor det gælder liv eller død. Krybdyrhjernens hjernebølger lammer hele hjernens tænkeevne, og man reagerer med kæmp, frys eller flygt. Der er ikke nogen reel tænkeevne tilbage, eller man kan sige, at man har en tænkeevne på det niveau, man har i dyb søvn

   Hjernen opfatter det som en meget kraftig trussel, hvor det gælder liv eller død. Krybdyrhjernens hjernebølger lammer hele hjernens tænkeevne, og man reagerer med kæmp, frys eller flygt. Der er ikke nogen reel tænkeevne tilbage, eller man kan sige, at man har en tænkeevne på det niveau, man har i dyb søvn. Det bedste, omgivelserne kan gøre, er at skabe en følelse af sikkerhed, men med afstand. Man kan sammenligne det med, at man reagerer som et skræmt firben. Hvis man sætter sig hen ved siden af et skræmt firben, forsøger at tale det til ro, og stryger det på kinden, bider det en i fingeren. Der er ikke nogen tænkeevne, og den omsorgsfulde person bliver betragtet som endnu en trussel. Hvordan man bringer en så skræmt person tilbage til at få almindelige hjernebølger, kommer der mere om i foredraget.

   Foredraget om angst og depression:
   ”Undgå angst, håndtering af angst, og forebyg depression”

   Nogle spørger: ”Er foredraget om en alternativ behandling mod angst?” Svaret er ja og nej. Ja, til at det er et alternativ til de behandlingsformer, der er mest udbredt i dag. Ja, hvis alternativ behandling forstås som behandling uden medicin. Nej til spørgsmålet, hvis der menes, at det ikke er baseret på videnskabelig forskning. Det er baseret på videnskabelig forskning, men den sidste nye forskning, og derfor er det ikke den mest almindeligt brugte behandlingsform – endnu.

   Nogle spørger: ”Er foredraget om en alternativ behandling mod depression?” Svaret er ja og nej. Ja, til at det er et alternativ til de behandlingsformer, der er mest udbredt i dag. Ja, hvis alternativ behandling forstås som behandling uden medicin. Nej til spørgsmålet, hvis der menes, at det ikke er baseret på videnskabelig forskning. Det er baseret på videnskabelig forskning, men den sidste nye forskning, og derfor er det ikke den mest almindeligt brugte behandlingsform – endnu. Der er tale om en naturlig behandling.

   Du kan booke eller sende en uforpligtende forespørgsel om foredraget ”Undgå angst og depression” her.

   foredrag om angst og depression. Undgå depression og angst, håndtering af angst og forebyg depression
   hjælp til eksamensangst. Undgå eksamensangst med opmærksomhedstræning

   Hjælp til eksamensangst – undgå depression – undgå angst

   Som beskrevet ovenfor kan man undgå depression og undgå angst, hvis man laver opmærksomhedstræning. På samme måde kan man undgå eksamensangst. Uden forudgående træning kan man derudover, i en aktuel eksamenssituation, benytte sig af følgende teknik.

   Hvis du skal til eksamen og har opmærksomheden rettet mod kroppen, kan du høre hjertet hamre, mærke, at dine hænderne er svedige, og lignende. Hjælper det? Nej. Flyt i stedet opmærksomheden mod en lille taløvelse. Start med 100. Træk 3 fra, træk 3 mere fra og så videre. Hvis du er god til hovedregning, og det er for let, så træk 4,7 fra, derefter 4,7 fra og så videre. Herefter vil der ikke være mere tilbage på opmærksomhedskontoen og derfor ingen tanker om svedige hænder eller hjertebanken – nervøsiteten er forsvundet.

   hjælp til eksamensangst. Undgå eksamensangst med opmærksomhedstræning

   Foredrag og bog om angst og depression: ”Undgå angst, håndtering af angst, og forebyg depression”

   Foredraget bygger på bogen ”at FORSTÅ og FORVANDLE uhensigtsmæssige FØLELSER”. Bogen bygger på den sidste nye videnskabelige forskning om, hvordan uhensigtsmæssige følelser opstår, og hvilke uhensigtsmæssige reaktioner det giver. Det er selvfølgelig en selv, der afgør, hvad man synes er uhensigtsmæssigt. Foredraget har den forudsætning, at angst- og depressionsfølelser er uhensigtsmæssige, og man vil få mest ud af foredraget, hvis man har samme forudsætning.

   Både bogen og foredraget lægger op til, at det er noget, man kan gøre selv. Bogen kan købes for få hundrede kroner her.

   Ønsker du helt uforpligtende at høre mere om vores foredrag?