Bøger

Køb bogen her.

”at FORSTÅ og FORVANDLE uhensigtsmæssige FØLELSER” er den første bog i en serie af bøger, der alle handler om at bruge hjernen bedre og om hjernetræning. Mange har den opfattelse, at de bruger hjernen hver dag, så hvorfor lave specieltræning af den? Men hvis du gerne vil kunne løbe fem kilometer på 20 minutter, er det ikke nok at sige, at du hver dag bruger benene til at gå med. Du er nødt til at træne løb for at kunne løbe. Du er også nødt til at træne hjernen for at kunne bruge den bedre.

Hvis du bliver syg og sengeliggende, går der ikke lang tid, før musklerne svinder ind. De muskelceller, der ikke bliver brugt, dør og forsvinder, og man mister for eksempel evnen til at gå. De hjerneceller, som ikke bliver brugt, dør og forsvinder, og man mister de evner, der ikke er blevet brugt. Det går bare væsentlig hurtigere i hjernen.

Heldigvis er der noget, der hedder genoptræning. Man kan opbygge muskelceller igen, men som hovedregel kan man ikke opbygge hjerneceller igen. Der er derimod mulighed for at opbygge nye synapser mellem hjernecellerne. For at undgå at der sker forfald i hjernen og for at genoptræne hjernen, er det nødvendigt med hjernetræning. Det mest grundlæggende i al hjernetræning er opmærksomhedstræning, der forbedrer alle andre kognitive funktioner. Få minutters træning nogle gange om ugen giver en mærkbar effekt.

Bogen giver på en letforståelig måde indblik i, hvad det er, der sker i hjernen, og hvordan man kan lave opmærksomhedstræning. Den viden, du får af at læse bogen, gør, at du kan undgå angst og depression, blive fri for stress, undgå konflikter og andre uhensigtsmæssige følelser og reaktioner. Den giver også en forklaring på, hvorfor Morten Østergaard lagde hånden på kvindens lår, og hvorfor Frank Jensen blev til ”gramse-Frank”.

Bogen er skrevet af Lars Fomsgaard (f. 1959), som er selvstændig hjerneforsker, hypnotisør, mentaltræner, coach, forfatter og foredragsholder. Lars har siden 1977 praktiseret amygdala-terapi, en teknik til at forstå og forvandle følelser, som man selv finder uhensigtsmæssige.

at forstå og forvandle uhensigtsmæssige følelser er skrevet af Lars Fomsgaard (f. 1959). Sselvstændig hjerneforsker, hypnotisør, mental træner, coach, forfatter, og foredragsholder. Lars har siden 1977 praktiseret Amygdala-terapi; en teknik til at forstå og forvandle følelser, som man selv finder, er uhensigtsmæssige

En rigtig god bog alle ville have gavn af at læse. Den giver et letforståeligt indblik i hjernens funktion, og hvorfor vi nogle gange opfører os uhensigtsmæssigt. Samtidig giver den gode teknikker til, hvordan man kan undgå det. Den er skrevet i et letforståeligt sprog, som alle, uanset uddannelsesniveau nemt kan læse og forstå. Hovedbudskabet er, at vi ved at træne vores opmærksomhed kan modvirke stress, angst, fobier, depression og andre invaliderende tilstande. Bogens indhold er baseret på valideret forskning. For at opnå resultater kræver det dog, at man selv er villig til at gøre et stykke arbejde selv, ved at bruge de præsenterede teknikker. Er man det, er det en rigtig god selvhjælpsbog.

Rae Rebekka Maria Fonnesbæk, Reservelæge på Psykiatrisk Hospital Randers.

Ønsker du helt uforpligtende at høre mere om vores foredrag?